Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Nederland in 2148

Verbeelding van levende woonlandschappen die de veerkracht van Nederland laat zien.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Impressie expositie — © Oscar Vinck

Nederland ziet er in het jaar 2148 zeker niet meer zo uit als nu. Hoe wel? Studenten van de opleiding Tuin- en landschapsinrichting hebben voor verschillende gebieden in Nederland een maquette gemaakt, gebaseerd op een zestal scenario’s. Loop door het Nederland van de toekomst!

Perspectief op lange termijn

In 2148 is de zee ver het land binnengedrongen. NAP (Normaal Amsterdams Peil) bestaat niet meer; dat is al lang vervangen door NDP: Normaal Deventer Peil. Je kunt niet meer overal wonen, rijden, voedsel produceren en een boswandeling maken. Wat dan wel? Onze verbeeldingskracht is de sleutel naar de toekomst...

De inzending van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting (Hogeschool Van Hall Larenstein) omvat een installatie die bezoekers uitnodigt om de toekomst van Nederland te ontdekken aan de hand van maquettes. De maquettes gaan in op de thema's wonen, werken, recreëren, infrastructuur voedselproductie, mobiliteit, natuur en energie en vertrekken elk vanuit een door de studenten gekozen scenario. Ze tonen een fysieke uitwerking voor een twaalftal steden op de schaal van de stad of van het ‘dagelijks leven’.

Play video

Natural Renaissance NL2148 — © Oscar Vinck

Polder(r)evolution NL2148 — © Opleiding T&L, HVHL

Noaberschap NL2148 — © Opleiding T&L, HVHL

Impressie expositie — © Oscar Vinck